Η άνοιξη είναι κυρίως η εποχή που παραδοσιακά εμπνέει για διακοσμητική ανανέωση στο σπίτι σε συνδυασμό με καθαριότητα. Μια βασική εργασία ανανέωσης είναι το βάψιμο. Βάλτε χρώμα στη ζωή σας, βάφοντας τους τοίχους του σπιτιού σας μόνοι σας, ακολουθώντας τις συμβουλές μας!
1. Το βάψιμο ενός σπιτιού ή ακόμη και ενός δωματίου είναι μια δουλειά που ελκύει πολλούς. Αποφασίστε να την κάνετε μόνοι σας, μόνον εάν έχετε πολύ διαθέσιμο χρόνο και υπομονή.
2. Όσο κι αν φαίνεται βαρετό είναι πολύ σημαντικό το στάδιο της προετοιμασίας των επιφανειών που προορίζονται για βάψιμο. Βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί υπολείμματα από το παλιό χρώμα, ότι είναι καθαρές και στεγνές.
3. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από 1 κουτιά χρώμα στον κάθε χώρο είναι προτιμότερο να τα αναμείξετε εξαρχής σε ένα μεγάλο δοχείο για την αποφυγή διχρωμίας.
4. Τα ταβάνια των παλαιότερων σπιτιών είναι βαμμένα με μείγμα ασβέστη και γύψου. Πρέπει απαραιτήτως να αναγνωρίσετε αυτό το μείγμα, γιατί η προσπάθειά σας να βάψετε τη συγκεκριμένη επιφάνεια με πλαστικό χρώμα θα έχει σίγουρη αποτυχία.
5. Ξεκινήστε το βάψιμο από τις γωνίες του δωματίου και γενικά από τα σημεία των οποίων η επιφάνεια είναι μικρότερη από το ρολό.
6. Αποφύγετε να βάψετε το καλοριφέρ με χρώμα που έχει βάση το νερό, διότι υπάρχει κίνδυνος να κολλάει όταν το σώμα είναι ζεστό ή ακόμη και να ξεφλουδίσει.
7. Η ευκολότερη τεχνοτροπία βαψίματος είναι αυτή που εφαρμόζεται με τη βοήθεια ενός φυσικού σφουγγαριού. Ολοκληρώστε τη βαφή του τοίχου με ένα ομοιόμορφο χρώμα και αφήστε το να στεγνώσει. Επιλέξτε κάποιο άλλο χρώμα κατά δύο ή τρεις τόνους σκουρότερο, αναμείξτε το με το ειδικό υλικό glaze, μια τεχνική που επιβραδύνει το στέγνωμα, αλλά δίνει ωραίο αποτέλεσμα.