Σχεδόν το 80% των παιδιών μεγαλώνουν με τουλάχιστον έναν αδερφό ή αδελφή. Τα αδέρφια και οι αδερφές διδάσκουν ο ένας τον άλλον πώς να τα πηγαίνουν καλά με τους άλλους.
Ακόμα κι αν δεν τα πάνε πάντα καλά μεταξύ τους, τα αδέρφια παίζουν πολύ θετικούς ρόλους ο ένας στη ζωή του άλλου. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα αδέρφια τα καταφέρνουν.
Αδελφικές σχέσεις
Στον σημερινό κόσμο υπάρχουν πολλά είδη οικογενειών. Εκτός από την παραδοσιακή οικογένεια μητέρας και πατέρα, τα παιδιά ανατρέφονται από παππούδες, γιαγιάδες, άλλους συγγενείς, ανάδοχους γονείς, μόνους γονείς ή γονείς του ίδιου φύλου. Ως αποτέλεσμα, οι αδελφοί και οι αδερφές έρχονται σε πολλές μορφές. Τα παραδοσιακά αδέρφια είναι αδέρφια και αδερφές με την ίδια μητέρα και πατέρα. Τα ετεροθαλή αδέρφια έχουν είτε την ίδια μητέρα είτε τον ίδιο πατέρα. Μπορεί να είναι αδέρφια και αδερφές που δεν συνδέονται βιολογικά, αλλά οι γονείς τους είναι παντρεμένοι μεταξύ τους. Ανεξάρτητα από το είδος των αδερφών, οι σχέσεις τους μεταξύ τους είναι σημαντικές.
Πολλά πράγματα επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ των αδελφών. Μερικά από αυτά είναι:
Προσωπικότητα. Οι γονείς συχνά αναρωτιούνται πώς τα παιδιά από τους ίδιους γονείς που μεγαλώνουν στο ίδιο σπίτι μπορεί να είναι τόσο διαφορετικά. Στην πραγματικότητα, τα αδέρφια μερικές φορές είναι πιο διαφορετικά από όμοια. Ακόμα κι αν τα αδέρφια μοιάζουν κατά κάποιο τρόπο, είναι σημαντικό για τους γονείς να αναγνωρίσουν τη μοναδική προσωπικότητα κάθε παιδιού τους.
Ηλικία. Τα παιδιά διαφορετικών ηλικιών συμπεριφέρονται διαφορετικά. Για παράδειγμα, τα μικρότερα παιδιά μπορεί να τσακώνονται με πιο σωματικούς τρόπους. Καθώς μεγαλώνουν, οι τσακωμοί τους μπορεί να θυμίζουν λογομαχίες.
Γένος. Το φύλο επηρεάζει και τις σχέσεις. Πολλοί γονείς διαπιστώνουν ότι τα παιδιά του ίδιου φύλου ανταγωνίζονται μεταξύ τους περισσότερο από τα παιδιά του αντίθετου φύλου.
Μέγεθος οικογένειας, απόσταση και σειρά γέννησης. Κανένα παιδί δεν βλέπει την οικογένεια με τον ίδιο τρόπο. Η εμπειρία ενός μοναχικού παιδιού είναι διαφορετική από αυτή ενός παιδιού σε μεγαλύτερη οικογένεια. Τα παιδιά που έχουν λιγότερο από 2 χρόνια διαφορά έχουν μερικές φορές περισσότερες συγκρούσεις από τα παιδιά που απέχουν περισσότερο.