Ειδικότερα τα φρύδια έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και δυσκολίες στην τεχνική αποκατάστασης τους, με την πρώτη επέμβαση να γίνεται το 1914 στην Γερμανία.
Τα φρύδια μαζί με τα μάτια, αποτελούν μια αισθητική ενότητα που χαρακτηρίζει την φυσιογνωμία του ανθρώπου και κατ’ επέκταση μπορεί να καθορίζουν ακόμη και την κοινωνική του δραστηριότητα.
Η έλλειψη τους μερική η ολική, αγριεύει το πρόσωπο και μειώνει την εκτίμηση του ανθρώπου από τους άλλους η και τον ίδιο.
Στην Κίνα πιστεύουν ακόμη και σήμερα ότι το μήκος, πάχος, αλλά και το χρώμα καθορίζουν την μοίρα του ανθρώπου, με αυτούς που έχουν μακριά σκούρα και παχιά φρύδια, να είναι πιο τυχεροί.
Τα αίτια τριχόπτωσης στα φρύδια είναι κυρίως ο συνεχής τραυματισμός με το βγάλσιμο, τα εγκαύματα, τα τραύματα η εκ γενετής μη δημιουργία τους, χημικά και ορμονικά αίτια, αλλά και ασθένειες.
Από τεχνικής πλευράς αυτά που έχουν ιδιαίτερη σημασία είναι η σχεδίαση τους, το πάχος της τρίχας και ο αριθμός των μοσχευμάτων που επιλέγουμε για μεταμόσχευση, το αν θα τις πάρουμε από το κεφάλι η το χέρι, καθώς και η ιδιαίτερα δύσκολη τεχνική τοποθέτησης τους.
Το ερώτημα λοιπόν είναι εάν πρέπει να καταφύγει κανείς στην μεταμόσχευση φρυδιών, η να αρκεστεί στις απλές τεχνικές αποκατάστασης τους, όπως το μολύβι και το τατουάζ.
Τόσο το μολύβι όσο και το τατουάζ, υστερούν αισθητικά διότι δεν δίνουν όγκο στο φρύδι και δεν υποκαθιστούν ακριβώς το χρώμα, διότι ο συνεχής χρωματισμός του δέρματος το δείχνει σκουρότερο. Άρα δεν υπάρχει φυσικότητα.
Αντίθετα η μεταμόσχευση από τα χέρια του ειδικού αποκαθιστά πλήρως τον όγκο στο φρύδι με τρίχες ίδιες με αυτές που υπήρχαν.
Η επέμβαση είναι ανώδυνη, δεν χρειάζεται επανάληψη και δίνει απολύτως φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα.
Πλαστικός Χειρουργός
Info: Ο Ράπτης Ιωάννης είναι Πλαστικός Χειρουργός, συνεργάτης του επιστημονικού web site: www.iator.gr
Πηγή: Iator.gr