Η εποχική γρίπη μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση.
Αρτηριακές και φλεβικές παθήσεις – Πως αντιμετωπίζονται
Δύο από τις πιο χαρακτηριστικές αρτηριακές και φλεβικές παθήσεις είναι η απόφραξη καρωτίδας και η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια. Πως αντιμετωπίζονται και τι είναι ακριβώς; Μερικές πληροφορίες δίνονται παρακάτω.
Όγκος στο στήθος – Πότε να ανησυχήσετε, συμπτώματα & διάγνωση
Μία από τις χειρότερες στιγμές στη ζωή της γυναίκας είναι όταν βρίσκεται στο μπάνιο και ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι κάτι πιάνει στο στήθος της. Ο όγκος στο στήθος φοβίζει και δημιουργεί σε κάθε γυναίκα το ερώτημα: «Γιατί σε μένα;».
Καρκίνος προστάτη και φίμωση – Πως αντιμετωπίζονται χειρουργικά
Δύο από τα πιο συχνά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνδρας και αφορούν τα γεννητικά όργανα είναι ο καρκίνος του προστάτη και η φίμωση. Η αντιμετώπισή τους συνήθως γίνεται χειρουργικά. Συνήθως το χειρουργείο της φίμωσης γίνεται σε μικρή ηλικία, ενώ η επέμβαση του προστάτη σε μεγάλη.
2+1 είδη κήλης που πρέπει να προσέξετε – Ο χειρουργός απαντάει
Ο όρος κήλη περιγράφει την προβολή του σπλάχνου μέσα από κάποια τρύπα που βρίσκεται στο μυϊκό τοίχωμα. Αν η τρύπα αυτή ανοίγει κι άλλο, τότε δημιουργείται ο κίνδυνος εμφάνισης κήλης στο άνοιγμα αυτό, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της βουβωνοκήλης, από την διάνοιξη του βουβωνικού πόρου.
Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια – Όταν η αιμοκάθαρση είναι η μόνη λύση!
Πως μπορείτε να προλάβετε τη νεφρική ανεπάρκεια; Η Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη είναι τελευταία στην μεταμόσχευση νεφρού. Αυτό και μόνο είναι ανασταλτικός παράγοντας.
Λαπαροσκόπηση και ενδομητρίωση: Αντιμετωπίστε την πάθηση με την καλύτερη μέθοδο
Ενδομητρίωση ονομάζουμε την κατάσταση κατά την οποία λειτουργικός ιστός από την μήτρα αναπτύσσεται εκτός αυτής, με αποτέλεσμα να φτάνει ως τις σάλπιγγες και τις ωοθήκες ή το περιτόναιο.
Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια: Πώς ο αγγειοχειρουργός αξιοποιεί την τεχνολογία για τη θεραπεία της
Ηπατίτιδα Α: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Η ηπατίτιδα Α είναι μία από τις ευρύτερα και ευκολότερα μεταδιδόμενες ασθένειες. Είναι καλοήθης νόσος, αυτοπεριοριζόμενη σε μερικές εβδομάδες και ποτέ δεν οδηγεί σε χρόνια ηπατίτιδα. Ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή προκειμένου να μην κολλήσουμε και γι’ αυτό είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε κάποια παραπάνω πράγματα για την ασθένεια.
Η Τερηδόνα με λίγα λόγια
Η Τερηδόνα των δοντιών, είναι μια ασθένεια η οποία προκαλείται από την επιβλαβή δράση βακτηριδίων (Streptococcus mutans και Lactobacillus) που υπάρχουν στο στόμα μας. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, σε απώλεια δοντιών, και σε λοίμωξη. Σήμερα, η τερηδόνα παραμένει μια από τις πιο κοινές ασθένειες σε όλο τον κόσμο.