Ιδέες για ρούχα για … κοντές

Ιδέες για ρούχα για … κοντές Ιδέες για ρούχα για … κοντές

Ορισμένες γυναίκες δεν είναι όσο ψηλές θα θέλανε να είναι. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, τότε κανένα πρόβλημα. Σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες για ρούχα για κοντές που ξεγελούν το μάτι και που δίνουν την ψευδαίσθηση περισσότερου ύψους.

1. Τα ψηλά τακούνια

Πρόκειται για το προφανές και για αυτό ξεκινάμε με αυτό. Όσο πιο ψηλά τακούνια έχουν τα παπούτσια που επιλέγει να φοράει μια γυναίκα, τόσο περισσότερο ύψος κερδίζει. Επιλέξτε παπούτσια με ψηλοτάκουνες γόβες, ή παπούτσια με πλατφόρμες και αμέσως θα κερδίσετε αρκετούς πόντους ανάλογα με το ύψος του τακουνιού. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδους είναι ότι αν το παπούτσι έχει πολύ μεγάλο τακούνι, τότε θυσιάζει από την άνεση και την ευστάθεια. Για το λόγο αυτό καλό είναι να μην το “παρακάνετε”.

2. Τα ρούχα με V λαιμό

Ο γενικός κανόνας είναι ότι τα ρούχα που τραβούν τα βλέμματα “κατακόρυφα”, δίνουν την ψευδαίσθηση ότι είστε ψηλότερες. Τα ρούχα με V λαιμό είναι κατάλληλα για αυτή τη δουλειά. Όσο πιο στενόμακρο είναι το σχήμα του V, τόσο πιο πολύ δίνει την ψευδαίσθηση μιας ψηλότερης γυναίκας.

3. Τα μεσάτα παντελόνια (high waist)

Στις κοντές γυναίκες ταιριάζουν περισσότερο τα μεσάτα παντελόνια. Μπορεί πολλές φορές η μόδα να προτείνει τα χαμηλοκάβαλα, ωστόσο αυτά δεν πρόκειται να σας δώσουν ύψος. Αν θέλετε να φαίνεστε ψηλότερες, τότε θα πρέπει να επιμένετε στα μεσάτα. Τα μεσάτα παντελόνια έχουν την ιδιότητα να κάνουν τα πόδια να φαίνονται μακρύτερα με αποτέλεσμα να προσδίδουν την εικόνα μια πιο ψηλής γυναίκας.

4. Τα κολλητά παντελόνια

Τα κολλητά παντελόνια είναι άλλο ένα είδος ρούχου που είναι κατάλληλο για κοντές γυναίκες. Ένα κολλητό παντελόνι διαγράφει ακριβώς το σχήμα του σώματος και κάνει τα πόδια να φαίνονται λεπτότερα αλλά και πιο μακριά. Επιλέξτε τα κολλητά παντελόνια και αποφύγετε τα φαρδιά και αμέσως θα έχετε κερδίσει πόντους.

5. Τα κατακόρυφα μοτίβα

Τα ρούχα με κατακόρυφα μοτίβα είναι ό,τι πρέπει για κοντές γυναίκες. Είτε πρόκειται για ένα φόρεμα, είτε πρόκειται για μία μπλούζα, ή ακόμα και για ένα συνολάκι, τα κατακόρυφα μοτίβα θα σας κάνουν να φαίνεστε πιο ψηλόλιγνες από ότι πραγματικά είστε. Μια καλή λύση είναι να επιλέξετε ρούχα με κατακόρυφες ρίγες.

6. Οι κοντές μπλούζες (κοιλίτσες έξω)

Όσο πιο μακριά είναι μια μπλούζα, (από τη μέση και κάτω) τόσο πιο πολύ κάνει τα πόδια να φαίνονται κοντύτερα. Αν θέλετε να φαίνεστε ψηλότερες, τότε  ο γενικός κανόνας είναι να κάνετε το κάτω μέρος του σώματος (τα πόδια) να φαίνονται μακρύτερα και το πάνω μέρος του σώματος ( ο κορμός) να φαίνεται μικρότερος. Για να κάνετε τον κορμό σας να φαίνεται μικρότερος, μια καλή λύση είναι να επιλέξετε μπλούζες με την κοιλίτσα έξω. Βασική προϋπόθεση για αυτό είναι να είστε αδύνατη.

7. Τα μακριά νύχια

Αφήστε τα νύχια σας να μακραίνουν. Τα μακριά νύχια δίνουν την εντύπωση μακρύτερου χεριού που είναι χαρακτηριστικό ψηλότερων ανθρώπων. Βάψτε τα νύχια σας με τέχνη έτσι ώστε να τραβούν ακόμη περισσότερο την προσοχή.

8. Τα αξεσουάρ μικρού μεγέθους

Τα ύψος είναι πάντα κάτι που είναι συγκριτικό. Αποφύγετε τα υπερμεγέθη αξεσουάρ γιατί τα χαθείτε εκεί μέσα. Επιλέξτε μικρές τσάντες, διακριτικά κοσμήματα, κ.τ.λ. έτσι ώστε να μην φαίνεστε πολύ μικροκαμωμένες σε σχέση με τα αντικείμενα που σας περιβάλλουν.

Ποια ρούχα να αποφύγετε

Αν θέλετε να φαίνεστε ψηλότερες τότε υπάρχουν και ορισμένα ρούχα που θα πρέπει να αποφύγετε.

1. Αποφύγετε τα ρούχα με οριζόντια μοτίβα

Σε αντίθεση με τα ρούχα με κατακόρυφα μοτίβα που σας “ψηλώνουν”, τα ρούχα με οριζόντια μοτίβα συνήθως σας κάνουν να φαίνεστε πιο κοντές και πιο παχουλές.

2. Αποφύγετε τα φλατ παπούτσια

Τα φλατ παπούτσια δεν είναι για εσάς, διότι δεν σας προσφέρουν ύψος. Επιλέξτε τα μόνο αν βάζετε περισσότερη προτεραιότητα στην άνεση.

3. Αποφύγετε τα υπερμεγέθη αξεσουάρ

Οι τεράστιες τσάντες, τα μεγάλα κοσμήματα, τα υπερμεγέθη καπέλα, κ.τ.λ. είναι αξεσουάρ που πρέπει να αποφύγετε διότι θα σας κάνουν να φαίνεστε ότι έχετε χαθεί εκεί μέσα.

4. Αποφύγετε τα φαρδιά ρούχα

Η συμβουλή αυτή αφορά τα παντελόνια, τις φούστες, τα φορέματα, τις μπλούζες και γενικότερα όλο το σύνολο των ρούχων. Τα φαρδιά ρούχα δεν είναι κατάλληλα για κοντές γυναίκες.

5. Όχι στα χαμηλοκάβαλα παντελόνια

Αντί για αυτά, όπως είπαμε και παραπάνω είναι προτιμότερο να επιλέξετε τα μεσάτα.

Διαβάστε επίσης