Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο

Περιγραφή

Αγαπημένη συνταγή με ρύζι και θαλασσινά.

Υλικά

1/2 κιλό μύδια με κέλυφος
150 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
350 γρ. γαρίδες
300 γρ. καλαμαράκια
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
3 χρωματιστές πιπεριές: (πράσινη, κόκκινη, καυτερή)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κούπα λάδι
1 κούπα ρύζι
5-6 κούπες νερό
αλατοπίπερο
λίγο μαϊντανό (για το food styling)

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 4
  • Μέθοδος: Κατσαρόλας
  • Κουζίνα: Ελληνική
  • Δυσκολία: Μέτρια

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και περιμένουμε να κάψει. Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και μετά τις πιπεριές. Στη συνέχεια τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα μύδια με το κέλυφος και περιμένουμε ανακατεύοντας μέχρι να ανοίξουν. Αν κάποια δεν ανοίξουν τα αφαιρούμε από το φαγητό, ενδεχομένως να έχουν χαλάσει. Έπειτα προσθέτουμε τα καθαρισμένα μύδια, το καλαμαράκι, τις γαρίδες και το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε τη σάλτσα ντομάτας ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε πέντε κούπες νερό και καπακώνουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά, και σκεπάζουμε το μυδοπίλαφο για 5 λεπτά με μια πετσέτα για να πιει τα υγρά του. Στολίζουμε το πιάτο με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Κατηγορίες Συνταγών