Χριστουγεννιάτικες γαλοπούλες από κουκουνάρια

Χριστουγεννιάτικες γαλοπούλες από κουκουνάρια Χριστουγεννιάτικες γαλοπούλες από κουκουνάρια

Όχι, δεν διαβάσατε λάθος. Αν και τα Χριστούγεννα συνήθως οι γαλοπούλες με κουκουνάρια (και άλλα καλούδια) στολίζουν ψητές το τραπέζι μέχρι να καταλήξουν στο στομάχι μας, εδώ θα μάθετε πως να φτιάχνετε γαλοπούλες από κουκουνάρια! Μια εύκολη χριστουγεννιάτικη κατασκευή για μεγάλους και παιδιά που μπορεί να γίνει με απλά υλικά.

Υλικά:

– Κουκουνάρια (από πεύκο)
– Φτερά και πούπουλα (από παλιά ξεσκονόπανα, από υλικά συσκευασίας, κλπ)
– Καφέ συρματάκια καθαρισμού πίπας (μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερα καταστήματα χειροτεχνίας)
– Πιστόλι θερμοκόλλας (ή άλλη ρευστή κόλλα)
– Ψεύτικα ματάκια για χειροτεχνίες
– Λίγη χοντρή κλωστή πλεξίματος (ή άλλη) κατά προτίμηση κόκκινη (για το προγούλι)

Υλικά

Πάρτε τα κουκουνάρια και κρατήστε τα με την πιο κυρτή πλευρά τους προς τα πάνω. Η κάτω πλευρά είναι αυτή που θα ακουμπάει στο τραπέζι όταν τελειώσει η κατασκευή γι’ αυτό θα πρέπει να είναι πιο σταθερή. Αν και οι δύο πλευρές είναι το ίδιο κυρτές, ζουλίξτε λίγο την κάτω πλευρά για να γίνει πιο πλατιά. Δεν θέλουμε οι γαλοπούλες μας να μην στέκονται στο τραπέζι.

Εικόνα 1

Πάρτε μερικά φτερά και τοποθετήστε τα προσωρινά στην πίσω φαρδιά πλευρά του κουκουναριού. (Εικόνα 1)

Εικόνα 2
Αφού ταιριάξετε τα φτερά στα σημεία που θέλετε, βγάλτε τα και ρίξτε στα σημεία αυτά ρευστή κόλλα. Μετά βάλτε πάλι πίσω τα φτερά για να κολλήσουν. (Εικόνα 2)

Εικόνα 3

Συνεχίστε να κολλάτε φτερά μέχρι η ουρά της γαλοπούλας να γίνει όσο πλουμιστή θέλετε. (Εικόνα 3)

Εικόνα 4

Πάρτε ένα συρματάκι καθαρισμού πίπας και κόψτε δύο κομμάτια μερικών εκατοστών, ένα για τα πόδια κα ένα για το λαιμό και το κεφάλι. Λυγίστε το κομμάτι των ποδιών σε σχήμα Λ και το κομμάτι του λαιμού σε σχήμα σαν S. (Εικόνα 4)

Εικόνα 5

Χρησιμοποιήστε πιστόλι θερμοκόλλας για να κολλήσετε τα πόδια και το λαιμό, πάνω στο σώμα (κουκουνάρι). Αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρευστή κρύα κόλλα αντί για θερμοκόλλα είναι το ίδιο. Απλά η θερμοκόλλα είναι πιο γρήγορη και πιο σταθερή στην αρχή. Ωστόσο δεν συστήνουμε την θερμοκόλλα στα φτερά της ουράς γιατί χρειάζεται ιδιαίτερη επιδεξιότητα εκεί. (Εικόνα 5)

Εικόνα 6

Προσθέστε – κολλήστε και τα μάτια και αμέσως θα δείξει καλύτερο! (Εικόνα 6)

Εικόνα 7

Τέλος κολλήστε και ένα κομμάτι κόκκινη κλωστή στη μύτη για να σχηματίσετε το λειρί και το προγούλι και η γαλοπούλα σας είναι έτοιμη! (Εικόνα 7)

Κική Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης