Η καλύτερη ώρα για να κάνετε σεξ εξαρτάται από την ηλικία σας

Η καλύτερη ώρα για να κάνετε σεξ εξαρτάται από την ηλικία σας Η καλύτερη ώρα για να κάνετε σεξ εξαρτάται από την ηλικία σας

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ; Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, ο συγχρονισμός είναι το παν και η κατάλληλη ώρα για χάδια και φιλιά δεν είναι η ίδια για κάθε ηλικία. Μπορεί το σεξ να είναι μία αυθόρμητη πράξη, όμως το ανθρώπινο σώμα έχει άλλη άποψη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Με βάση τον κιρκάδιο ρυθμό – τις αλλαγές, δηλαδή, που συντελούνται στο σώμα από το φως της ημέρας – κάθε ηλικία έχει μία ιδανική ώρα για σεξ. Το βιολογικό ρολόι του ανθρώπου, όπως επισημαίνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι αυτό που καθορίζει την κατάλληλη ώρα για ερωτικές συνευρέσεις.

Ο βέλτιστος χρόνος για ύπνο και σεξ αλλάζει καθώς το σώμα μας γερνάει, λέει ο Δρ. Paul Kelley, ο οποίος έκανε την κλινική έρευνα στο Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ο ίδιος προσθέτει ότι όταν έχουμε επιθυμία για σεξ, τα πράγματα στραβώνουν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η εργασία, η οικογένεια, οι ασχολίες. Για παράδειγμα, διαφέρει η σεξουαλική συμπεριφορά των ανθρώπως που εργάζονται σ’ ένα γραφείο, συγκριτικά με όσους εργάζονται στο σπίτι. Επίσης, οι άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέση και είναι απαλλαγμένοι από δεσμεύσεις, συνήθως κάνουν σεξ νωρίτερα μέσα στην ημέρα, όπως για παράδειγμα, στην περίοδο των διακοπών.

Ποια είναι λοιπόν η ιδανική ώρα για σεξ; Να τι λένε οι ειδικοί:

Στη ηλικία των 20

Σχετικά με τις σεξουαλικές συνήθειες των 20άρηδων το ιδανικό σεξ είναι στις τρεις το μεσημέρι. Όχι γιατί τότε ξυπνούν οι περισσότεροι νέοι όταν το προηγούμενο βράδυ έχουν ξενυχτήσει και το πρωί δεν έχουν υποχρεώσεις, αλλά γιατί η ορμόνη της αφύπνισης (ορεξίνη) υπερτερεί σε σχέση με την ορμόνη του ύπνου, τη μελατονίνη.

Η λίμπιντο στους νέους των 20 ετών κορυφώνεται τις μεσημεριανές ώρες. Βεβαίως οι νέοι αυτής της ηλικίας έχουν διάθεση για σεξ ανά πάσα στιγμή και είναι ενεργητικοί όλο το 24ωρο. Ωστόσο οι ειδικοί συνιστούν πρωινό ξύπνημα στις 09:30 και βραδινό ύπνο στις 01:00.

Στη ηλικία των 30

Για την ηλικία των 30, η «χρυσή» ώρα για σεξ είναι το πρωί. Η κατάλληλη ώρα ερωτικής συνεύρεσης για τους 30ρηδες είναι αφότου ξυπνήσουν, καθώς το φως του ήλιου αυξάνει την τεστοστερόνη σε άνδρες και γυναίκες, διεγείροντας τον υποθαλάμο, το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την απελευθέρωση ορμονών από την υπόφυση. Είναι μια περιοχή του εγκεφάλου που ρυθμίζει πληθώρα λειτουργιών, από την ανάπτυξη μέχρι το μεταβολισμό και την αναπαραγωγή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σεξ στην ηλικιακή αυτή κατηγορία είναι καλύτερο στις 8:00 με 8:30 το πρωί, αφού το φως της ημέρας τους κάνει «ταύρους» στο κρεβάτι. Ιδανικότερες συνθήκες επιτυγχάνονται εάν έχουν φάει περίπου στις 8:00 το προηγούμενο βράδυ και έχουν κοιμηθεί, αφού χωνέψουν, στις 11:30 με 12:00.

Στη ηλικία των 40

Στη ηλικία των 40, το σεξ είναι ιδανικό τη νύχτα. Όχι επειδή όλη την ημέρα οι ρυθμοί είναι έντονοι, αλλά γιατί τότε αποδίδει το σώμα καλύτερα στα ερωτικά χάδια. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η καλύτερη ώρα για τους 40ρηδες είναι στις 10:30 το βράδυ, καθώς η ορμόνη της ωκυτοκίνης που απελευθερώνεται από έναν οργασμό εξασφαλίζει έναν καλό ύπνο τα μεσάνυχτα, τότε που κοιμούνται συνήθως οι περισσότεροι 40ρηδες.

Στη ηλικία των 50

Σε αυτή την ηλικία, το σεξ είναι καλύτερο το βράδυ στις 10:00 με 10:30,  αφού συνήθως τα πρωινά οι σύντροφοι είναι αρκετά απασχολημένοι.

Επίσης, μια πολυάσχολη και γεμάτη μέρα, θα οδηγήσει νωρίς σε ύπνο το βράδυ. Ωστόσο, αν θέλετε να πιείτε ένα ποτό, κάντε το νωρίς το απόγευμα. Είναι η καλύτερη ώρα, καθώς η ηπατική λειτουργία είναι βραδύτερη σε αυτή την ηλικία και το σώμα χρειάζεται χρόνο για να επεξεργαστεί το αλκοόλ πριν τον ύπνο.

Στη ηλικία των 60

Για την ηλικία των 60, η ιδανική ώρα για να απολαύσετε στο κρεβάτι τον σύντροφό σας είναι στις 8:00 το βράδυ και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, καλό θα είναι να παρεμβάλλεται ένα χρονικό διάστημα μεταξύ του δείπνου και του ύπνου. Κι αυτό γιατί, μετά από έναν οργασμό, απελευθερώνεται η ωκυτοκίνη, η ορμόνη που, μεταξύ άλλων, «ξυπνά» τον οργανισμό.

Στη ηλικία των 70

Και στην ηλικία των 70, ισχύει ότι και στους 60ρηδες. Το να κάνει κανείς σεξ στις 8:00 το βράδυ, βοηθά στη χαλάρωση του σώματος πριν τον ύπνο.

Διαβάστε επίσης