Συμμαζέψτε και καθαρίστε το καθιστικό σε 15 λεπτά

Συμμαζέψτε και καθαρίστε το καθιστικό σε 15 λεπτά Συμμαζέψτε και καθαρίστε το καθιστικό σε 15 λεπτά

Ας υποθέσουμε ότι η ώρα είναι 10 το βράδυ. Μόλις καταφέρατε τα παιδιά να κοιμηθούν, το αυριανό φαγητό είναι ήδη έτοιμο ή βράζει στην κατσαρόλα και ετοιμάζεστε να βουλιάξετε στον αναπαυτικό σας καναπέ. Επιτέλους η ώρα της ξεκούρασης και για τη νοικοκυρά. Μπαίνοντας όμως στο καθιστικό βρίσκεστε αντιμέτωπη με ένα σύνηθες αλλά δυσάρεστο θέαμα. Το δωμάτιο μοιάζει βομβαρδισμένο κι εσείς είστε πλέον στα πρόθυρα εγκεφαλικού ή νευρικής κρίσης.

Πάρτε 2 βαθιές ανάσες, μετρήστε μέχρι το 10 και ηρεμήστε. Με ένα γρήγορο πέρασμα 15 λεπτών και μόνο μπορείτε να μεταμορφώσετε το βομβαρδισμένο τοπίο σε τακτοποιημένο δωμάτιο και να προλάβετε και το αγαπημένο σας σήριαλ.

Βήμα 1: (εξ)Οπλιστείτε
Είναι πολύ σημαντικό να έχετε όλα όσα θα χρειαστείτε πρόχειρα έτσι ώστε να αποφύγετε καθυστερήσεις και εκνευρισμό πηγαινοερχόμενη από το ένα δωμάτιο στο άλλο γιατί κάτι σας λείπει.

Βήμα 2: Συνοπτικές Διαδικασίες
Βάλτε όλα τα αντικείμενα που δεν ανήκουν στο καθιστικό μέσα σε ένα κουτί ή καλάθι. Μην προσπαθήσετε να βάλετε κάθε αντικείμενο στη θέση του εκείνη τη στιγμή γιατί θα φάτε όλη τη νύχτα κάνοντας διαδρομές από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Βήμα 3: Ο καναπές
Ισιώστε τα μαξιλάρια απομακρύνοντας τυχόν αντικείμενα που έχουν χαθεί ανάμεσα στα μαξιλάρια. Με το χέρι σας ρίξτε τυχόν χνούδια, ψίχουλα και άλλα τέτοια ευχάριστα στο πάτωμα. Αν έχετε ριχτάρια, τινάξτε τα στο μπαλκόνι και ξαναστρώστε τα.

Βήμα 4: Τραπεζάκια
Ξεσκονίστε με γρήγορες κινήσεις τα τραπεζάκια και τακτοποιήστε τα πράγματα που βρίσκονται επάνω τους. Ο σκοπός μας είναι να ξεσκονίσουμε και να τακτοποιήσουμε τα τραπεζάκια, δεν γυαλίζουμε τα έπιπλα ούτε τα τυχόν διακοσμητικά που είναι επάνω σε αυτά.

Βήμα 5: Βιβλία και περιοδικά
Χωρίς χάσιμο χρόνου, τακτοποιούμε τα βιβλία και τα περιοδικά σε περιποιημένες στοίβες. Μην ασχοληθείτε τώρα με το τι πρέπει να πετάξετε, τακτοποιήστε τα και πάμε παρακάτω.

Βήμα 6: Ηλεκτρική Βοήθεια
Σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα χωρίς να μετακινήσετε τα έπιπλα. Σκουπίστε μόνο τις επιφάνειες που είναι ακάλυπτες και αν θέλετε να περάσετε και τον καναπέ κάντε το με μεγάλη ταχύτητα. Θα σκουπίσετε πολύ πιο προσεκτικά όταν θα έχετε χρόνο για κανονική καθαριότητα.

Βήμα 7: Μαζέψτε
Μαζέψτε τα «όπλα» σας και βάλτε τα στη θέση τους. Ρίξτε μία ματιά και καμαρώστε το περιποιημένο, καθαρό και τακτοποιημένο καθιστικό σας πριν βουλιάξετε στον αναπαυτικό σας καναπέ και πιάσετε το τηλεκοντρόλ. Οι υπόλοιπες ώρες σας ανήκουν.

Αν σας περισσέψουν λίγα λεπτά:
– Αν ολοκληρώσατε όλα τα παραπάνω σε λιγότερο από 15 λεπτά, χρησιμοποιήστε τα λίγα λεπτά που σας μένουν για να τοποθετήσετε έστω μερικά από τα πράγματα που βάλατε στο κουτί, στις θέσεις τους. Θα σας γλυτώσει λίγο χρόνο από τις αυριανές σας δουλειές.
– Και πάλι αν σας περισσεύουν λίγα λεπτά, σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα τις επιφάνειες κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ, όλα τα ψίχουλα που δεν είδατε ποτέ να πέφτουν έχουν καταλήξει ακριβώς σε αυτό το σημείο.
– Μην ξεπερνάτε τα 15 λεπτά, μπορεί ότι περισσότερο κάνετε σήμερα να σας εξασφαλίσει μία πιο εύκολη ημέρα αύριο αλλά το να συγυρίζει κανείς κάθε μέρα όλη μέρα είναι πολύ κουραστικό. Αν η δουλειά σας παρασύρει, βάλτε το χρονόμετρο της κουζίνας στην τσέπη σας και ρυθμίστε το στα 15 λεπτά.
– Πάρτε τον υπόλοιπο χρόνο για τον εαυτό σας, στο κάτω κάτω τον έχετε κερδίσει με το παραπάνω.

Μαίρη Υφαντή
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης