Ανανεώστε καλοκαιρινά την κουζίνα σας

Ανανεώστε καλοκαιρινά την κουζίνα σας Ανανεώστε καλοκαιρινά την κουζίνα σας

Μοιάζει απίστευτο πολλές φορές πως κάποιες μικρές λεπτομέρειες μπορούν να μεταμορφώσουν το χώρο και να του δώσουν μια αίσθηση ανανέωσης. Μια μικρή κουζίνα, η οποία διαθέτει για παράδειγμα μια πόρτα σε κήπο ή σε μπαλκόνι, μπορεί να γίνει ένα πολύ άνετο και λειτουργικό δωμάτιο, όταν υπάρχει η ευκαιρία να γκρεμιστεί κάποιο διπλανό αναξιοποίητο δωμάτιο και να κάνουμε έναν ενιαίο χώρο.

Μια αρχική ιδέα είναι να τοποθετήσετε μεταλλικά έπιπλα εξοχής στο δωμάτιο προκειμένου να δοθεί μια εσάνς κήπου και δροσιάς και στο εσωτερικό. Το παραλληλόγραμμο τραπέζι τοποθετείται αρχικά κάθετα προς την πόρτα του κήπου.

Ανανεώστε καλοκαιρινά την κουζίνα σαςΦροντίστε η θέση του τραπεζιού και των καθισμάτων να «συνδέει» οπτικά την κουζίνα με τον κήπο σας, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση προέκτασης του έξω χώρου στο εσωτερικό.

Μπορείτε, επίσης, να αλλάξετε το χρώμα της κουζίνας και να πειραματιστείτε σε κάτι πιο νεανικό και φωτεινό. Το κίτρινο είναι μια πολύ καλή ιδέα, αφού με τη φωτεινότητα που εκπέμπει δείχνει το χώρο πιο μεγάλο.

Ανανεώστε καλοκαιρινά την κουζίνα σαςΟι ηλεκτρικές συσκευές και τα ντουλάπια αν είναι σε λευκό χρώμα, τονίζουν την φωτεινότητα του χώρου και δένουν με το κίτρινο των τοίχων. Οι απλές καθαρές γραμμές επίσης τονίζουν τον χώρο.

Το αποτέλεσμα, ίσως, φανεί σε μερικούς λίγο παλαιομοδίτικο και ψεύτικο αλλά και για αυτή την περίπτωση υπάρχει λύση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα έπιπλα εξοχής με λιτές καρέκλες με πλάτη από ημιδιαφανές υλικό και να γυρίσετε το παραλληλόγραμμο τραπέζι προς τον κήπο.

Το κίτρινο χρώμα διατηρείται, καθ΄ ότι δίνει λάμψη και εναρμονίζεται με τα χρώματα του κήπου.

 

Διαβάστε επίσης