10 τρόποι να κάνετε τα φθηνά ρούχα σας να φαίνονται ακριβά

10 τρόποι να κάνετε τα φθηνά ρούχα σας να φαίνονται ακριβά 10 τρόποι να κάνετε τα φθηνά ρούχα σας να φαίνονται ακριβά

Όλες μας θέλουμε να δείχνουμε κομψές και στιλάτες, Δείτε πώς μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία.

Πηγαίνετε τα ρούχα σας σε ένα ραφείο.
Μία φούστα των 10 ευρώ από οποιοδήποτε κατάστημα θα καταλήξει να μοιάζει σαν να κόστισε 150 ευρώ και να σχεδιάστηκε από γνωστό σχεδιαστή με κάποιες μικρές αλλαγές από τον ράφτη. Αξίξει κάθε ευρώ που θα δώσετε στον ράφτη που εμπιστεύεστε καθώς θα μεταμορφώσει τα φθηνά σας ρούχα σε κομψά, ακριβά και με χαρακτηριστικά της επιλογής σας. Και ενώ ψωνίζετε, να έχετε κατά νου ότι όσο πιο απλό είναι το ένδυμα τόσο ευκολότερα και φθηνότερα θα γίνουν οι αλλαγές στο ραφείο. Τα ρούχα που είναι ακριβώς στα μέτρα μας δείχνουν πολύ πιο κομψά και ακριβά!

Αντικαταστήστε τα κουμπιά.
Απαλλαγείτε από τα βασικά πλαστικά κουμπιά και αγοράστε κουμπιά που δείχνουν πιο ακριβά όπως τα μεταλλικά, κοκάλινα ή κουμπιά από φίλντισι. Αγοράστε τα από το ίντερνετ όπως το eBay ή ειδικά μαγαζιά με κουμπιά στις αγορές των μεγάλων πόλεων. Μία καλή εναλλακτική είναι να πάρετε κουμπιά από παλιά ρούχα που δεν φοράτε και έχουν κάποιο ενδιαφέρον.  Εάν δεν γνωρίζετε να ράβετε κουμπιά μην ανησυχείτε – με πολύ λίγα ευρώ σας τα αλλάζουν στο ραφείο της γειτονιάς.

Να φοράτε μόνο κομμάτια που φαίνονται σαν καινούργια.
Αν έχετε παρατηρήσει ένα λεκέ και δεν βγαίνει με τίποτα, πηγαίνετε σε ένα καθαριστήριο για να δείτε τι μπορούν να κάνουν και εκεί. Εάν δεν τα καταφέρουν και εκεί – ήρθε η ώρα να δωρίσετε το ένδυμα. Αν παρατηρήσετε ένα χαλαρό νήμα, χαλαρό κουμπί ή μία σχισμένη ραφή, ασχοληθείτε με αυτά. Αφού το είδατε εσείς θα το δουν και οι άλλοι.

Μείνετε μακριά από ταλαιπωρημένα κομμάτια
Ταλαιπωρημένα υλικά και υφάσματα μπορούν εύκολα να καταστραφούν εντελώς και να δείχνουν παλιά και φθαρμένα, ειδικά όταν είναι φθηνά. Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις: Τα σχισμένο τζιν, για παράδειγμα, μπορούν να δείχνουν cool ανεξάρτητα αν είναι φθηνά ή ακριβά. Ωστόσο οι τεχνικές επιτηδευμένης φθοράς σε ρούχα είναι λιγότερο πειστικές στα φθηνά. Η επιτηδευμένη φθορά είναι τέχνη και για να την μάθετε χρειάζεται χρόνος. Και, όπως λέει και η παροιμία, ο χρόνος είναι χρήμα.

Μην πλένετε πάρα πολύ συχνά τα ρούχα σας.
Θέλετε όλα τα ρούχα σας να είναι και να δείχνουν πάντα καθαρά αλλά το πλυντήριο δεν είναι πάντα η λύση. Το πλύσιμο των ρούχων φθείρει τα υφάσματα και ξεθωριάζει τα χρώματα κάνοντας τα να φαίνονται παλιά και φθηνά. Για γρήγορο και άμεσο καθάρισμα σας προτείνουμε κάποιες έξυπνες κινήσεις – εάν δείτε ένα λεκέ καθαρίστε τον τοπικά με ένα σφουγγάρι ή μία οδοντόβουρτσα. Αν κάποιο ρούχο σας αρχίζει και μυρίζει, βάλτε το στην κατάψυξη του ψυγείου για μία ολόκληρη νύχτα. Ναι, το κόλπο με την κατάψυξη όντως πιάνει. Δοκιμάστε το και μετά δώστε μας τα συγχαρητήρια σας.

Αγοράστε έναν ειδικό ατμοκαθαριστή για τα ρούχα.
Οι ζάρες αλλά και τα τσαλακωμένα ρούχα δείχνουν πολύ φθηνά αλλά για όλους μας το καθημερινό σιδέρωμα είναι σκέτη ταλαιπωρία και πολλά συνθετικά υφάσματα δεν μπορούν να σιδερωθούν. Ένας καλός ατμοκαθαριστής ρούχων θα ισιώσει τα πάντα μέσα σε λίγα λεπτά, πολύ πιο εύκολα και ξεκούραστα.

Μην κάνετε υπερβολές. Less is more
Καθιερώστε τα φθηνά ρούχα που αγοράζετε να είναι απλά και χωρίς έξτρα υπερβολές. Όχι κολλημένα ψεύτικα κοσμήματα ή πτυχωτές ραφές σε μπλούζες, όχι ντένιμ (τζιν) κομμάτια καθώς όλα αυτά δεν δείχνουν καθόλου ωραία όταν αγοράζονται σε πολύ χαμηλές τιμές. Μερικά πράγματα είναι ακριβά και οι απομιμήσεις τους δείχνουν πάρα πολύ φθηνές. Με το ίδιο μοτίβο σκεφτείτε συνολικά για όλο το look σας. Όπως για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να φορέσετε πέντε φθηνά βραχιόλια για να δώσετε έμφαση στον όγκο – απλώς φορέστε το πιο φαρδύ και αυτό είναι υπεραρκετό.

Επενδύστε σε κάποια ακριβά κομμάτια και γλυτώστε χρήματα από βασικά κομμάτια τα οποία θα παίξουν συνοδευτικό ρόλο. 
Μην ξοδεύετε 200 ευρώ σε μαύρες δερμάτινες γόβες όταν μπορείτε να τις βρείτε και με 50 ευρώ από οποιοδήποτε αξιοπρεπές κατάστημα υποδημάτων ή ακόμα και από το Ίντερνετ σε λογικές και προσιτές τιμές. Το γεγονός είναι ότι και τα δύο ζευγάρια θα φθαρούν πριν εσείς να τα βαρεθείτε. Και είναι σίγουρο πως κανείς δεν θα προσέξει τη διαφορά μεταξύ των ακριβών και των φθηνών παπουτσιών.

Ξοδέψτε τα χρήματα σας σε κομμάτια που τραβούν την προσοχή, κομμάτια με «χαρακτήρα» καθώς θα αποτελέσουν και τη βάση για όλο το καθημερινό σας σύνολο. Με άλλα λόγια δουλεύουμε το στυλ μας πάντα με γνώμονα το ακριβό κομμάτι και το συνδυάζουμε με απλά, καθημερινά και πολύ πιο φθηνά ενδύματα.

Επιλέξτε μαύρο αντί για καφέ.
Το καφέ αλλά και όλα τα γήινα χρώματα όπως το μωβ, το χρώμα της ελιάς συχνά καταλήγουν να φαίνονται σκοτεινά και «λυπημένα» όταν χρησιμοποιούνται σε φθηνά και χαμηλής ποιότητας υφάσματα και υλικά. Επικεντρωθείτε στο μαύρο και στο λευκό.

Δημιουργήστε μία απαλή σιλουέτα κάτω από τα ρούχα σας.
Οι γραμμές των σουτιέν και των εσωρούχων που φαίνονται κάτω από τα ρούχα αποσπούν την προσοχή και κάνουν τα ρούχα σας να μην φαίνονται καθόλου όμορφα. Ούτως ή άλλως τα φθηνά ρούχα ήδη φαίνονται κάπως ασιδέρωτα καθώς δεν στέκουν στην εντέλεια πάνω σας. Οπότε, λογικά μιλώντας ένα σουτιέν καλά εφαρμοσμένο πάνω σας θα ελαχιστοποιήσει τους περισπασμούς και θα κάνει τα ρούχα σας να φαίνονται αμέσως πιο luxurious.

Διαβάστε επίσης