Γυναίκα και Καριέρα – Όνειρο ή εφιάλτης

Γυναίκα και Καριέρα - Όνειρο ή εφιάλτης Γυναίκα και Καριέρα - Όνειρο ή εφιάλτης

Η πραγματική δυσκολία της γυναίκας σήμερα είναι η δυνατότητα να συνδυάσει μια ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στον παραδοσιακό της ρόλο και στην φιλοδοξία της για επαγγελματική ανέλιξη στα σκαλιά της Διοικητικής Πυραμίδας. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη άποψη σήμερα για γυναίκες- καριέρας ή για γυναίκες- οικογένειας, ή άλλου είδους διαφοροποίηση, εκτός αυτής της μητρότητας.

Δεχόμαστε λοιπόν σε σχέση με αυτήν την διαφορά δύο τύπους εργαζομένων γυναικών:

Οι γυναίκες, που βάζουν πάνω από όλα την προσωπική τους καριέρα και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Θέτουν σε δεύτερη προτεραιότητα την προσωπική τους ζωή, το θαύμα της φύσης να νοιώσουν την μητρότητα και απολαμβάνουν το προσωπικό τους κόστος, χαλαρώνοντας στα γεύματα εργασίας, στις αίθουσες αναμονής ενός αεροδρομίου και στις διακοπές του Σαββατοκύριακου, αν δεν υπάρξει έκτακτο meeting.

Υπάρχουν όμως και οι γυναίκες που τολμούν και κατορθώνουν να συνδυάσουν διπλό και τριπλό ρόλο: της γυναίκας στελέχους καριέρας, με αυτόν της γυναίκας συζύγου και μητέρας. Πώς θα τα καταφέρουν άραγε;

1.Αν αποφύγουν τον εφιάλτη της συνύπαρξης της αποτυχημένης μητέρας με το όνειρο της επαγγελματικής εξέλιξης.
2.Αν θάψουν το παχύ στρώμα άγχους με την χαρά και την δημιουργικότητα να κάνουν πολλά πράγματα μαζί και παρόλα αυτά να τα προλαβαίνουν όλα.
3.Αν αδιαφορήσουν για την λίγη σκόνη που υπάρχει στο σπίτι.
4.Αν εκπαιδεύσουν τα παιδιά να μην νοιώθουν μίζερα γιατί η μαμά λείπει πάντα από το σπίτι.
5.Αν γίνουν συνδρομητές του πιο κοντινού παραδοσιακού εστιατορίου.
6.Αν οργανώσουν τις υποχρεώσεις του σπιτιού όπως το αρχείο ενός υπολογιστή.
Τότε υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρουν!

Και γιατί όχι; Ούτως ή άλλως όλοι διαμαρτύρονται σήμερα σ’ αυτή την ζωή.

Είναι κακό να τα θέλουμε όλα -σπίτι, σύζυγο, παιδιά, δουλειά, καριέρα, σταδιοδρομία- εάν μπορούμε να τα συνδυάσουμε; Ακόμη, κι αν αυτός ο συνδυασμός Επαγγελματικού Ονείρου και Οικογενειακού Εφιάλτη μυρίζει μπαρούτι…

 

Διαβάστε επίσης