Έρχεται ο Χειμώνας… και λοιπόν;

Έρχεται ο Χειμώνας... και λοιπόν; Έρχεται ο Χειμώνας... και λοιπόν;

Ετοιμάζεστε να αντικαταστήσετε την καλοκαιρινή σας γκαρνταρόμπα με όλα εκείνα τα βαρετά χειμωνιάτικα ρούχα, να προμηθευτείτε δύσπεπτα τρόφιμα και σνακ του καναπέ, να μένετε μέσα, να σταματήσετε να ασκείστε, να εύχεστε να λάμψει ο ήλιος; Εσείς και εκατομμύρια άλλοι θα κάνετε ακριβώς το ίδιο!

Ακόμη είναι αλήθεια, όταν κοιτάμε έξω και βλέπουμε συννεφιά και βροχή, ο καιρός δεν μας εμπνέει να αισθανθούμε ωραία και γεμάτοι ενέργεια. Όμως αυτό θα μπορούσε να είναι απλά μια συνήθεια όπως οποιαδήποτε άλλη; Μα και βέβαια θα μπορούσε! Έχουμε συνηθίσει να αλλάζουμε τις συνήθειες μας με την εποχή, και περιμένουμε ένα κρύο χειμώνα. Αυτόν τον χειμώνα, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Έχουμε πολλές ιδέες για να σας βοηθήσουμε να νοιώθετε σπουδαία, να ακτινοβολείτε, να παραμείνετε υγιείς και να επωφεληθείτε από το χειμώνα….

Έρχεται ο Χειμώνας... και λοιπόν;Συνεχίστε να διαβάζετε! Μην αφήνεστε στην μελαγχολία τού χειμώνα!
Καλλιεργείστε μια θετική στάση απέναντι στον χειμώνα. Αφήστε τον καναπέ και γίνετε δημιουργικοί στα πολύωρα απογεύματα σας – εγγραφείτε σε ένα ή δύο απογευματινά μαθήματα και βγείτε από το σπίτι τουλάχιστον δύο βράδια την εβδομάδα. Τι θα λέγατε για μαθήματα σχετικά με την γλώσσα του σώματος, για Tai-Chi, αυτοάμυνα, ξιφομαχία, DIY (κάνε το μόνος σου), σχεδιασμό ιστοσελίδων στο διαδίκτυο ή να μάθετε μια νέα γλώσσα για τις διακοπές σας του επόμενου καλοκαιριού; Σκεφθείτε όλους τους νέους φίλους που μπορείτε να κάνετε.

Παραχαϊδέψτε τον εαυτό σας
Θυμάστε πώς έπεφτε ο ήλιος στο πρόσωπο και στο σώμα σας; Σαν να αγκάλιαζε ολόκληρο το κορμί σας. Για να νιώσετε αυτό το υπέροχο αίσθημα αφήστε τον εαυτό σας για μια ώρα περίπου, σε διάφορες θεραπείες.

Θεραπεία χαλάρωσης

Είναι σημαντικό να κάνετε κάποια άσκηση την ημέρα, όμως είναι εξίσου σημαντικό να εξασφαλίσετε μερικά βράδια χρόνο για να χαλαρώνετε και να αφεθείτε στην ανθρώπινη εκδοχή της χειμερίας νάρκης.

Λουτροθεραπεία

Περιποιηθείτε από την κορυφή μέχρι τα νύχια το κουρασμένο σώμα σας με απαλή μουσική, ελαφρό τσάι, σαμπουάν και κρέμα στα μαλλιά σας, αφεθείτε σε μια μάσκα προσώπου, βυθιστείτε σε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο και τελειώσετε με ένα προϊόν ενυδάτωσης ολόκληρου του σώματος. Είναι κάτι σαν ηλιοθεραπεία χωρίς τον ήλιο!

Θεραπεία με γέλιο

Το γέλιο πρέπει να είναι «ο ήχος λάμψης του ήλιου» το καλύτερο φάρμακο του χειμώνα. Αναζητείστε χαρούμενους ανθρώπους, αναζητείστε γέλια, κακομάθετε τον εαυτό σας με πολύ χιούμορ.

Μασάζ
Μια φορά την εβδομάδα – η βασική θεραπεία – ένα μασάζ σε ολόκληρο το σώμα, το αξίζετε…!

Έρχεται ο Χειμώνας... και λοιπόν;Ενεργοποιείστε το Σώμα σας!
Οποιαδήποτε κι αν είναι η εποχή, το σώμα σας χρειάζεται τακτική δραστηριότητα για να διατηρεί τη μυϊκή μάζα, εύκαμπτες αρθρώσεις, υγιή καρδιά, να οξυγονώνει το αίμα και να ενεργοποιεί το λεμφικό σας σύστημα. Ο γιατρός δεν αστειεύεται όταν σας παρακινεί να βγείτε έξω για ένα καθημερινό περίπατο 30 λεπτών στον καθαρό αέρα. Προσπαθήστε να βγαίνετε κάθε μεσημέρι, όταν υπάρχει πολύ φως και ευκαιρία να συγκεντρώσετε ελεύθερη βιταμίνη D!

Υπάρχουν ατελείωτοι τρόποι να ενεργοποιήσετε το σώμα σας – έντονο περπάτημα μέχρι τα τοπικά καταστήματα για το καθημερινό σας γάλα, περίπατος με τον σκύλο του γείτονα, (ποτέ μην σας νοιάξει ο καιρός), χορός ενώ κάνετε το νοικοκυριό, μάθετε να «χοροπηδάτε», παίξτε μαξιλαροπόλεμο με τα παιδιά, προσπαθήστε να δείτε μερικά βίντεο γυμναστικής ή συνδυάστε τα αγαπημένα σας προγράμματα της τηλεόρασης με γυμναστική στο διάδρομο αντί να προτιμάτε τον καναπέ!

Μην ξεχνάτε…
Η άσκηση είναι μια εξαιρετική μορφή ανακούφισης από το στρες, καθώς βοηθάει το σώμα να απαλλαγεί από εκείνα τα παρακρατημένα χημικά συστατικά, που προέκυψαν από «τον αγώνα ή την φυγή» της μοντέρνας εποχής.

*Θυμηθείτε να κάνετε ήπια αλλά πλήρη προθέρμανση πριν από την άσκηση.

Info:
Πηγή:
Herbalcreations.gr

Διαβάστε επίσης