Πώς να πλύνετε τα ρούχα σας στο χέρι

Πώς να πλύνετε τα ρούχα σας στο χέρι Πώς να πλύνετε τα ρούχα σας στο χέρι

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που πρέπει να επιληφθείτε προσωπικώς και ιδιοχείρως την μπουγάδα σας και άλλοτε γιατί απλώς το πλυντήριό σας αποφάσισε να μη λειτουργήσει. Υπάρχουν επίσης υφάσματα που δεν μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο, ενώ για άλλα ενδύματα το πλύσιμο στο χέρι θα επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής τους καθώς δεν ασκείται ισχυρή πίεση στις ραφές και προστατεύονται καλύτερα τα χρώματα. Μερικά χρήσιμα βήματα λοιπόν για να πλύνετε τα ρούχα σας στο χέρι.

– Κοιτάζουμε την ετικέτα για τις οδηγίες πλύσης. Εδώ θα αναφέρεται η θερμοκρασία του νερού μέσα στο οποίο θα πλύνουμε το ρούχο δηλαδή καυτό κρύο ή ζεστό, ενώ αν η ετικέτα είναι στα αγγλικά η θερμοκρασία θα αναφέρεται σαν hot, cold ή warm.

– Εξετάζουμε την επιφάνεια του υφάσματος για πιθανή ύπαρξη λεκέδων. Αν το ύφασμα μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία εκ των προτέρων (η ετικέτα πρέπει να το προσδιορίζει αυτό), καθαρίζουμε πρώτα το λεκέ με ένα κατάλληλο απορρυπαντικό κατά των λεκέδων ή με άλλη μέθοδο.

Πώς να πλύνετε τα ρούχα σας στο χέριΒάζουμε νερό στο νεροχύτη ή σε μια λεκάνη πλυσίματος ώστε να διατηρήσουμε τη σωστή θερμοκρασία και προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού. Χρησιμοποιούμε την ανάλογη ποσότητα απορρυπαντικού και το αναμιγνύουμε με το νερό, ανακινώντας το χέρι μας, για να σχηματιστεί αφρός.

– Βουτάμε το ρούχο στο νερό με τη σαπουνάδα και το περιστρέφουμε απαλά. Δίνουμε περισσότερη προσοχή στα σημεία με τους λεκέδες, που καθαρίσαμε προηγουμένως, αφήνουμε να μουλιάσει για 10 με 15 λεπτά, περιστρέφουμε μερικές ακόμα φορές το ρούχο μέσα στο νερό. Το κάθε ρούχο χρειάζεται τη δική του ξεχωριστεί προσοχή καθώς το πλένουμε.

– Κρεμάμε το υγρό ρούχο για να στεγνώσει ή το τοποθετούμε απλωτά επάνω σε επίπεδη επιφάνεια, συνήθως καλυμμένη με μια πετσέτα. Οι οδηγίες πλύσης στην ετικέτα μπορούν να βοηθήσουν ώστε να προσδιορίσουμε ποια μέθοδος ενδείκνυται για κάθε ρούχο. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κρεμάστρα ή απλώστρα για να στεγνώσουμε τα ενδύματά μας.

– Πετάμε όλο το νερό που έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει και βάζουμε καινούριο, προκειμένου να ξεκινήσουμε την επόμενη μπουγάδα μας. Ελέγχουμε τις ετικέτες για να διαπιστώσουμε και πάλι τη σωστή θερμοκρασία νερού, προσθέτουμε το απορρυπαντικό και πλένουμε την επόμενη παρτίδα.

Μίνα Ζαχαριάδου
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης