Ντυθείτε κομψά όσο κάνετε δίαιτα

Ντυθείτε κομψά όσο κάνετε δίαιτα Ντυθείτε κομψά όσο κάνετε δίαιτα

Η δίαιτα είχε αποτελέσματα! Τι γίνεται όμως, με όλα εκείνα τα ρούχα που βρίσκονται στην ντουλάπα σας, και δεν μπορούν να αναδείξουν τον καινούριο σας εαυτό, τώρα ή και αργότερα, καθώς χάνετε βάρος;

Ξεπεράστε αυτό το στάδιο με απλούς και έξυπνους τρόπους
Αν χάσατε βάρος, αλλά δεν έχετε φτάσει ακόμα στο επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι λογικό να βρίσκεστε σε δίλημμα, καθώς κοιτάζετε τα ρούχα σας. Πολλά από αυτά, δεν σας κολακεύουν τώρα.

Ντυθείτε κομψά όσο κάνετε δίαιτα Όσα ταίριαζαν στο σώμα σας με τα περισσότερα κιλά, τώρα κρέμονται άψυχα στην ντουλάπα σας. Αλλά δεν θέλετε να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας, πριν χάσετε όλα τα επιθυμητά κιλά, γιατί τότε θα χρειάζεστε ένα νούμερο μικρότερο από ό,τι τώρα. Ποιος όμως μπορεί να αντέξει σε δύο πλήρεις, απανωτές, ενδυματολογικές ανανεώσεις;

Μην απελπίζεστε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να γεμίσετε μια ντουλάπα με «one size» φορέματα και μπλουζάκια. Με λίγη φαντασία και ευελιξία, μπορείτε να βρείτε ρούχα και αξεσουάρ που θα ταιριάζουν στο όμορφο σώμα σας τώρα, και αυτό που θα έχετε αργότερα.

Μην αγοράζετε πολύ μεγάλα ρούχα
Οι συνεσταλμένες και άτολμες γυναίκες κάνουν συνήθως το λάθος να αγοράζουν ρούχα μεγαλύτερου μεγέθους. Αν έχετε πάρει βάρος για ένα διάστημα, πολύ πιθανό να χρησιμοποιείτε φαρδιά ρούχα για να κρυφτείτε πίσω από αυτά. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα φαρδιά ρούχα, σας δείχνουν ακόμη πιο ευτραφείς απ’ ότι είστε. Οι ειδικοί της μόδας εσωρούχων προτείνουν όταν αγοράζετε ρούχα, να διαλέγετε το μέγεθος που στρώνει στα πιο μεγάλα σημεία του σώματός σας και να τα διορθώνετε, για να τα προσαρμόσετε στα πιο στενά σημεία του σώματος, όπου είναι αναγκαίο.

Μοντέρνο ντύσιμο με ρούχα σε επίπεδα
Μήπως σκέφτεστε: «Εδώ έχω εξογκώματα, εκεί φουσκώματα ή ψωμάκια – Δεν μπορώ να φορέσω τίποτα εφαρμοστό!». Κι όμως, μπορείτε να είστε μοντέρνα και κομψή, κάνοντας την κατάλληλη επιλογή σε ρούχα. Φορέστε ένα άσπρο κολλητό μπλουζάκι από κάτω, που μπαίνει προσεκτικά μέσα στο τζιν, αλλά προσθέστε ένα εφαρμοστό σακάκι ή πουλόβερ σε «V», με μια ζώνη από πάνω και θα έχετε μια κλασική σπορ εμφάνιση, που θα σας κολακεύει. Και καθώς συνεχίζετε να χάνετε βάρος και να αισθάνεστε πιο άνετα με το σώμα σας, μπορείτε να αποχωριστείτε το σακάκι.

Ένας άλλος καλός τρόπος για να κρύψετε εξογκώματα και φουσκώματα είναι να φορέσετε ένα μονόχρωμο φανελάκι κάτω από το πουκάμισό σας. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μια χρωματική πινελιά που θα ελκύει τα βλέμματα, ενώ θα τα αποτρέπει από κάποια, όχι και τόσο τέλεια, σημεία του σώματός σας.

Ρούχα με χρώμα
Ντυθείτε κομψά όσο κάνετε δίαιτα Μιλώντας για χρώμα, το στερεότυπο υπαγορεύει μαύρα και σκούρα χρώματα, ως το πρότυπο της λεπτής εμφάνισης. Αλλά το σώμα σας επιθυμεί κάτι τέτοιο; Γιατί να το κρύψετε εντελώς πίσω από μονότονες αποχρώσεις; Σκεφτείτε το σώμα σας σαν καμβά και χρωματίστε το με στρατηγική, με χρώμα στα ρούχα. Χρησιμοποιήστε φωτεινά χρώματα για να τονίσετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας – για παράδειγμα, πλαισιώστε τον πρόσφατα αδυνατισμένο λαιμό σας, με ανοιχτόχρωμη λαιμόκοψη σε σχήμα «V», στολισμένη με δαντέλα στο τελείωμα.

Αν θεωρείτε ότι η πλάτη σας προς το παρόν είναι μεγαλύτερη απ’ ότι θα επιθυμούσατε, φορέστε πρώτα κάτι σκουρόχρωμο από κάτω.

Αν τελικά, αποφασίσετε να ντυθείτε με σκούρα κυρίως χρώματα, φροντίστε να υπάρχει οπωσδήποτε μια χρωματική ανάπαυλα κάπου ανάμεσα στα σκούρα χρώματα, και προτιμήστε κυρίως την περιοχή γύρω από το πρόσωπο, για να το φωτίσετε. Μια μαντίλα με ζωηρά χρώματα ή ένα έντονο χρωματιστό κολιέ, για παράδειγμα, μπορεί να προσθέσει κομψότητα και να τονώσει την «εικόνα» σας, ενώ συγχρόνως θα στρέψει την προσοχή στο επάνω μέρος του σώματος.

Αφεθείτε σε ρούχα που σχηματίζουν «V»
Κατευθύνετε τα βλέμματα σε ένα κολακευτικό μονοπάτι στο πάνω μέρος του κορμού ή κατά μήκος όλου του σώματος. Αυτός ο τρόπος είναι μια βασική στρατηγική, που προσθέτει κομψότητα, και μια οφθαλμαπάτη ταυτόχρονα. Με τον ίδιο τρόπο, όπως με το σακάκι παραπάνω, δημιουργήστε το κολακευτικό V-σχήμα, με πουκάμισα που έχουν V-σχήμα στο λαιμό και με μπλουζάκια που κουμπώνουν μέχρι κάτω, καταπολεμώντας τον τετραγωνισμό και επιμηκύνοντας τον κορμό, μια πολύ καλή πρόταση, ιδιαίτερα αν έχετε κοντό κορμό και η μέση βρίσκεται πιο ψηλά.

Βρείτε την κατάλληλη υποστήριξη
Ντυθείτε κομψά όσο κάνετε δίαιτα Δυστυχώς, η απώλεια βάρους δεν αρκείται μόνο σε εκείνα τα σημεία που οι περισσότεροι θέλουν να χάσουν. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε παρατηρήσει αλλαγές στο στήθος σας, δεδομένου ότι αποτελείται σε μεγάλο μέρος από λιπώδη ιστό. Συχνά, οι γυναίκες παρατηρούν μια συγκεκριμένη αλλαγή: την απώλεια της κλήσης στο πάνω μισό του στήθους. Σώστε λοιπόν την κατάσταση: υπάρχουν σουτιέν σχεδιασμένα να συγκρατούν το περίγραμμα και να δείχνουν σμιλεμένο το στήθος, χρησιμοποιώντας ένα λαξεμένο (γλυπτό) μαξιλαράκι στην κορυφή του κυπέλλου, με αποτέλεσμα το στήθος να δείχνει φυσικό και εμφανώς βελτιωμένο.

Αξεσουάρ
Καθώς το σώμα σας συνεχίζει να αλλάζει, ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε τους ρυθμούς σας και να συνεχίσετε απτόητοι είναι να θυμάστε: τα αξεσουάρ είναι φίλοι σας. Σκουλαρίκια μεγάλου μήκους, που κρέμονται και ταλαντεύονται, δείχνουν πιο λεπτό το πρόσωπο και αναδεικνύουν τα ζυγωματικά. Βραχιόλια και δαχτυλίδια είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να επιβεβαιώνουν το «εγώ» σας, όποιο βάρος και να έχετε. Περιδέραια και κολιέ, κυρίως μεγάλα σε μήκος, είναι πιο εύκολο να σχηματίσουν το «V» που λέγαμε παραπάνω. Τα κασκόλ είναι ολοένα και πιο δημοφιλή και επίσης έχουν μέγεθος που ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους. Να θυμάστε ότι τα αξεσουάρ έχουν πάντα το κατάλληλο μέγεθος, όσο κι αν κατεβαίνει η κλίμακα βάρους σας … και λένε στον κόσμο ότι το σώμα σας, ανεξάρτητα από το μέγεθος του σε κάθε δεδομένη στιγμή, είναι άξιο στολισμού. Γι’ αυτό μην το αμελείτε!

Ολοκληρώστε την εμφάνιση με κομψά παπούτσια
Και τέλος, μην ξεχάσετε τα παπούτσια σας. Αν έχετε χάσει αρκετό βάρος, μπορεί να έχει αλλάξει και το νούμερο στα παπούτσια σας. Επιπλέον, καθώς μεταβάλλονται οι αναλογίες σας, διαφοροποιείται και η στάση του σώματός σας. Αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν κάπως και τα σημεία πίεσης των ποδιών σας. Σε κάθε περίπτωση, τα πόδια σας χρειάζονται παπούτσια με καλή εφαρμογή, κομψότητα και κυρίως άνεση. Συνδυάστε αυτά τα χαρακτηριστικά με τακούνια ή χωρίς. Με ό,τι κι αν σας βολεύει τελικά, ψηλοτάκουνα ή στρωτά παπούτσια, να θυμάστε ότι τα τακούνια προσθέτουν ύψος, επιμηκύνουν τη σιλουέτα και σας κάνουν να φαίνεστε λεπτότερες.

 

Διαβάστε επίσης