Γιατί οι γυναίκες λένε ψέματα στους άνδρες για τον τραπεζικό τους λογαριασμό

Γιατί οι γυναίκες λένε ψέματα στους άνδρες για τον τραπεζικό τους λογαριασμό Γιατί οι γυναίκες λένε ψέματα στους άνδρες για τον τραπεζικό τους λογαριασμό

Μία γυναίκα δεν θα πρέπει να αποκαλύπτει στον σύντροφό της τα χρήματα που έχει στον τραπεζικό της λογαριασμό. Τελεία και παύλα!

Για το καλό της σχέσης, οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου θα πρέπει να λένε ψέματα στους συντρόφους τους σχετικά με τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

«Η ειλικρίνεια δεν είναι η καλύτερη πολιτική για μία υγιή σχέση με τον σύντροφό σας, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα οικονομικά σας». Αυτό επισημαίνει η ψυχολόγος και συγγραφέας Έλεν Φέρμοντ από το Λονδίνο προσθέτοντας πως, καλό θα είναι τα ζευγάρια να είναι οικονομικά ανεξάρτητα.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκαλύπτεται τα οικονομικά σας στον σύντροφό σας. Ακόμη και στις πιο υγιείς σχέσεις,υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν χρειάζεται να τα ξέρει το άλλο σας «μισό», τονίζει.

Η Φέρμοντ θεωρεί πως κάθε γυναίκα πρέπει να έχει τον δικό της τραπεζικό λογαριασμό και το περιεχόμενό του να το κρατά μυστικό από τον σύντροφό της.

«Όταν δεν είστε οικονομικά ανεξάρτητοι κινδυνεύετε να αισθανθείτε παγιδευμένοι, κάτι που δεν σας ωφελεί.Το ψέμα που προστατεύει την ελευθερία και την ασφάλειά σας,όταν είναι απαραίτητο, είναι αποδεκτό», επισημαίνει η Βρετανή ψυχολόγος και προσθέτει:

«Δεν είναι απαραίτητο να αποκαλύψετε το ακριβές ποσό στο λογαριασμό σας. Για μια ισορροπημένη σχέση,όμως,και τα δύο μέρη θα πρέπει να συμβάλουν στους λογαριασμούς και στις δαπάνες του νοικοκυριού».

Τα «αθώα» ψέματα συνήθως δεν βλάπτουν την σχέση, ωστόσο, τα επαναλαμβανόμενα ψέματα μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή των ερωτικών δεσμών.

Διαβάστε επίσης