Στόλισμα ενός πασχαλινού δέντρου σε 10 βήματα

Στόλισμα ενός πασχαλινού δέντρου σε 10 βήματα Στόλισμα ενός πασχαλινού δέντρου σε 10 βήματα

Η διακόσμηση αυγών και οι κατασκευές για το Πάσχα είναι μια δημοφιλής ασχολία που την απολαμβάνουν και τα παιδιά και οι ενήλικες. Μια εύκολη κατασκευή θα σας δώσει την ευκαιρία να συνεργαστείτε με τα παιδιά σας και να διασκεδάσετε μαζί τους. Αυτή είναι η δική μας πρόταση για μια πασχαλινή κατασκευή σε 10 βήματα. «Στόλισμα ενός πασχαλινού δέντρου».

Στην Γερμανία και την Αυστρία  ένα πασχαλινό έθιμο είναι το Osterbaum, το έθιμο του πασχαλινού δέντρου. Το πασχαλινό δέντρο είναι συνήθως γυμνό από φύλλωμα και στολίζεται με κούφια αβγά. Το έθιμο αυτό έχει πια εξαπλωθεί σ’ όλον τον κόσμο. Εδώ λοιπόν θα δούμε πώς μπορούμε να στολίσουμε το δικό μας πασχαλινό δέντρο με τον παραδοσιακό τρόπο.

Στόλισμα ενός πασχαλινού δέντρου σε 10 βήματα Θα χρειαστείτε:

1. Φρέσκα αβγά
2. Ένα πλαστικό μπολ
3. Μια βελόνα
4. Μια οδοντογλυφίδα
5. Σπάγκο
6. Διάφορα διακοσμητικά υλικά
7. Ένα στενό και βαθύ δοχείο (π.χ. βάζο)
8. Κλαδιά δέντρου (χωρίς φύλλα)
9. Άμμο ή χαλίκι

Στόλισμα ενός πασχαλινού δέντρου σε 10 βήματα 1ο Βήμα: Με μια βελόνα κάντε μια τρύπα σε κάθε κορυφή του αβγού. Προσέξτε να μην ασκήσετε μεγάλη πίεση και ραγίσει ή σπάσει το αβγό.

2ο Βήμα: Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να τρυπήσετε τον κρόκο περνώντας την από την μία τρύπα του αυγού μέχρι την άλλη. Έτσι, θα σας είναι πιο εύκολο να αδειάσετε το περιεχόμενο του αυγού από το τσόφλι του. Με την ίδια οδοντογλυφίδα μεγαλώστε προσεκτικά τις τρύπες στο τσόφλι του αβγού για τον ίδιο λόγο.

Στόλισμα ενός πασχαλινού δέντρου σε 10 βήματα 3ο Βήμα: Αφού πρώτα τοποθετήσετε ένα μπολ μπροστά σας φυσήξτε στη μία άκρη του αβγού για να το αδειάσετε. Προσέξτε να κρατάτε προσεκτικά το αυγό για να μην ραγίσετε το τσόφλι.

4ο Βήμα: Ξεπλύντε το αβγό στο εσωτερικό βάζοντας το κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήστε το να στεγνώσει.

5ο Βήμα: Χρησιμοποιήστε τα αβγά στο μπολ για να κάνετε μια ομελέτα και συνεχίστε με γεμάτο στομάχι.

Στόλισμα ενός πασχαλινού δέντρου σε 10 βήματα 6ο Βήμα: Αφού το τσόφλι έχει στεγνώσει εξωτερικά και εσωτερικά περάστε ένα σκοινί από την μία άκρη του αβγού μέχρι την άλλη, κάνοντας έναν κόμπο στη στρογγυλεμένη κορυφή και μια θηλιά στην μυτερή για να μπορείτε να το κρεμάσετε.

7ο Βήμα: Είστε έτοιμοι να αρχίσετε τη διακόσμηση! Μπορείτε να στολίσετε το αβγό σας με κομφετί, χρυσόσκονη, κλωστές και ότι άλλο φανταστείτε. Μπορείτε επίσης να το βάψετε με μαρκαδόρους ή τέμπερες.

8ο Βήμα: Γεμίστε ένα  ψηλό δοχείο (βάζο, κουβά, γλάστρα, κλπ. με χαλίκια ή άμμο, ή ακόμα καλύτερα με σφουγγάρι ανθοδετικής.

9ο Βήμα: Τοποθετήστε στο δοχείο, κλαδιά δέντρου που να έχουν παρακλάδια, αλλά και ένα μεγάλο, αρκετά διακλαδωμένο κλαδί μπορεί να είναι αρκετό.

10ο Βήμα: Κρεμάστε τα αβγά σας στα κλαδιά του δέντρου και το πασχαλινό δέντρο σας είναι έτοιμο!
Καλή επιτυχία!!

Κική Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης