Η πιο σύγχρονη θεραπεία αντιγήρανσης

Η πιο σύγχρονη θεραπεία αντιγήρανσης Η πιο σύγχρονη θεραπεία αντιγήρανσης

Το PRP (Platelet Rich Plasma), αποτελεί την πιο σύγχρονη θεραπεία αντιγήρανσης και αναγέννησης του προσώπου.

Χρησιμοποιεί το δικό μας αίμα, και αξιοποιεί τις αναπλαστικές του ιδιότητες. Το PRP χρησιμοποιείται για να απαλύνει τα σημάδια του δέρματος, όπως λεπτές γραμμές και ρυτίδες, σημάδια από ακμή, ενώ παράλληλα με την ανάπλαση συσφίγγει την επιδερμίδα προσδίδοντάς της νεανικότητα και μοναδική λάμψη.

Πώς γίνεται;

Ο γιατρός λαμβάνει μία μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή -τυπική διαδικασία αιμοληψίας-, στη συνέχεια το επεξεργάζεται με την διαδικασία της για να επιτύχει την απομόνωση του πλάσματος. Στο πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα, προστίθενται ιόντα ασβεστίου και νουκλετίδια για να το ενεργοποιήσουν. Μόλις το διάλυμα είναι έτοιμο εγχέεται στην μεσαία στοιβάδα του δέρματος, στα προβληματικά σημεία. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου μία ώρα. Τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια, μέσω των αυξητικών παραγόντων διεγείρουν τα βλαστοκύτταρα και τους ινοβλάστες να παράγουν νέο κολλαγόνο. Τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται και τα σημάδια επουλώνουν.

Η θεραπεία PRP είναι ασφαλής και ανώδυνη, αρκεί να πραγματοποιείται από πλαστικό χειρουργό με εμπειρία στην διαδικασία. Πρόκειται για μία μη επεμβατική τεχνική για την οποία η μόνη προετοιμασία που χρειάζεται είναι η επάλειψη αναισθητικής κρέμας στο δέρμα, 15’ προτού ξεκινήσει η έγχυση.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μέρα με την ημέρα, καθώς νέο κολλαγόνο και ελαστίνη παράγονται από τα κύτταρα του δέρματος χαρίζοντας σφριγηλότητα και σβήνοντας τα σημάδια. Η θεραπεία πραγματοποιείται σε συνεδρίες.

Μεγαπάνος Χρήστος
Πλαστικός Xειρουργός

Info: O Χρήστος Μεγαπάνος είναι Πλαστικός Xειρουργός και εξειδικεύεται στον τομέα της Πλαστικής Χειρουργικής και της Αναγεννητικής Ιατρικής.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε  το ιατρείο Regen: 216 700 70 70

Πηγή: Regen.gr
Fb: Regen.yourself

Διαβάστε επίσης