Ύψος παιδιού: Πώς βρίσκουμε πόσο θα ψηλώσει το παιδί

Ύψος παιδιού: Πώς βρίσκουμε πόσο θα ψηλώσει το παιδί Ύψος παιδιού: Πώς βρίσκουμε πόσο θα ψηλώσει το παιδί

Δεν υπάρχει αποδεδειγμένος τρόπος για να προβλέψουμε το πόσο θα ψηλώσει ένα παιδί ως ενήλικας. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες φόρμουλες που μπορούν να παρέχουν στους γονείς μια λογική εικασία για την ανάπτυξη του παιδιού τους.

Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να «προβλέψετε» πόσο θα ψηλώσει ένα παιδί είναι ο ακόλουθος:
-Προσθέστε το ύψος της μητέρας και το ύψος του πατέρα σε εκατοστά.
-Προσθέστε περίπου 13 εκατοστά για τα αγόρια, ή αφαιρέστε 13 εκατοστά για τα κορίτσια.
-Διαιρέστε τον αριθμό δια του 2.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή η μέθοδος δίνει σωστή πρόβλεψη για το πόσο θα ψηλώσει τελικά ένα παιδί, με περιθώριο λάθους της τάξης των ±10 εκατοστών.

Εναλλακτικά

Ένας άλλος τρόπος για να εκτιμηθεί το ύψος των ενηλίκων του παιδιού είναι να διπλασιάσετε το ύψος ενός αγοριού σε ηλικία 2 ετών, ή το ύψος ενός κοριτσιού στην ηλικία των 18 μηνών και να κάνετε την αναγωγή.

Θυμηθείτε, το ύψος ενός παιδιού ελέγχεται από γενετικούς παράγοντες. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι τα παιδιά αναπτύσσονται με διαφορετικούς ρυθμούς. Μερικά παιδιά αρχίζουν την φάση της ανάπτυξής τους από νωρίς, ενώ άλλα παιδιά καθυστερούν να αναπτυχθούν.

Αν έχετε απορίες σχετικά με την ανάπτυξη του παιδιού σας, μιλήστε με το γιατρό του. Εκείνος παρακολουθεί την ανάπτυξη του παιδιού σας σε ένα τυποποιημένο διάγραμμα και μπορεί να καθορίσει αν το παιδί σας ακολουθεί την κανονική καμπύλη ανάπτυξης, καθώς και να βοηθήσει στο να κάνετε μια πρόβλεψη για το πόσο ψηλό θα γίνει ως ενήλικο άτομο.

Διαβάστε επίσης