Αφυδατώθηκε το σώμα σου το καλοκαίρι; Αυτά είναι τα tips για ενυδάτωση

Αφυδατώθηκε το σώμα σου το καλοκαίρι; Αυτά είναι τα tips για ενυδάτωση Αφυδατώθηκε το σώμα σου το καλοκαίρι; Αυτά είναι τα tips για ενυδάτωση

Δώσε στην επιδερμίδα σου αυτό που πραγματικά θέλει και εκείνη θα στο ανταποδώσει, χαρίζοντάς σου μία απαλή και μεταξένια αίσθηση.

Όλο το χειμώνα αυτό που έκανες ήταν να απλώνεις μία απλή ενυδατική κρέμα σε όλο σου το σώμα μετά το μπάνιο. Προφανώς το καλοκαίρι αυτό δεν αρκεί. Η επιδερμίδα γίνεται πιο ξηρή και λόγο της ζέστης τα επίπεδα υγρασίας μειώνονται. Ο ήλιος ρουφάει το νερό από το σώμα σου και τότε η απλή ενυδατική που χρησιμοποιούσες όλο το χειμώνα ήρθε η ώρα να αλλάξει ή απλά να «ενδυναμωθεί».

– Πρωτίστως πρέπει να πίνεις πολύ νερό. Ναι! Περισσότερο από αυτό που πίνεις. Το νερό είναι ευεργετικό για την υγεία, την ευεξία και την επιδερμίδα. Είναι η βασική πηγή ενυδάτωσης του οργανισμού κι αν του το στερείς θα το δεις άμεσα στην όψη της επιδερμίδας σου. Θα είναι θαμπή ενώ είναι πολύ πιθανό να ξηράνει κατά τόπους.

– Βάλε λάδι, μόλις βγεις από το μπάνιο. Πρέπει η επιδερμίδα σου να είναι νωπή και οι πόροι ανοιχτοί για να απορροφηθεί καλύτερα.

– Αν πάλι δεν μπορείς να το αντέξεις επέμεινε στα δύσκολα σημεία που εμφανίζουν ξηρότητα με λάδι και στο υπόλοιπο σώμα άπλωσε την ενυδατική σου.

– Ένα καλό tip είναι να ρίχνεις μερικές σταγόνες από ένα φυσικό ενυδατικό έλαιο, όπως το αμυγδαλέλαιο, και μετά να την απλώνεις. Είναι ένας τρόπος να ενισχύσεις το body lotion.

– Η ήπια απολέπιση την ώρα που κάνεις ντους καθαρίσει το δέρμα σου από τα νεκρά κύτταρα και έτσι θα είναι πιο έτοιμο να δεχθεί την ενυδάτωση που θα του δώσεις.

Διαβάστε επίσης